Flytta länkar med Snowfire Redirects

Har du upplevt att du klickar på en länk och hamnat på en 404:a? Det betyder att länken har slutat fungera. Det beror oftast på att sidan har bytt namn, eller att den helt enkelt har tagits bort. Så här gör du för att flytta över länkkraft till nya länkar via vårt Redirects-verktyg i Snowfire.

Redirecta om felaktiga länkar
Börja med att skriva in site:dinwebbsida.se i browserfönstret
Det här ger dig en snabb överblick över alla länkar som är länkade till sidan.

Klicka på länkarna och se om de som länkar till en 404:a och om de gör detta så titta specifikt på det som står efter det snedställda strecket som ser ut så här / uppe i browserfönstret i din webbläsare. Det kan t ex stå. https://www.minsida.se/om-oss. Det är det som står efter / som du nu vill redirecta.

Här nedan visar vi vad som kommer upp när någon söker på site:snowfire.se (bild 1).

Steg 2


Gå in på din webbsida och i browserfönstret lägg till följande efter sidan namn: /a;account/redirects (Hela länken borde då se ut ungerfär så här: https://dinsida.se/a;account/redirects)

Nu kommer du in på vår app: Redirects: Här har vi en byggt en funktion i två steg som hjälper dig att redirecta länkar.

FROM: Skriv in länken (t ex om-oss)och byt den till den sida TO som du vill byta till t ex medlemmar. Välj permanent. (Se bild 2) och välj att publicera. Nu länkar den trasiga länken till en ny vald sida. 

Ps. 
För dig som bygger din sida just nu i Snowfire. Sidor som heter samma på gamla sidan och nya behöver du ej bry dig om. Systemet fixar automatiskt att det du gör nu hänger med när du sedan lanserar på din domän om det är så att du precis håller på och bygger din sida och har en snowfirehub-adress. 😉