1. Bygga med block

När du är på Hub (din startsida i Snowfire), så välj den orangea knappen "Webbsida". Här bygger du din hemsida med block.

  • Startsidan på din nya hemsida är helt tom, bara ett streck med ett plus på. (bild 1)
  • Klicka på plustecknet och öppna blockväljaren
2
  • Klicka på det block du vill lägga in (bild 2). Förslag är att välja något block från kategorin "Hero" Dessa block är gjorda för snabbt attrahera en besökare när de går in på din sida. Välj mellan statiska block, film som bakgrund eller varför inte en slidshow med bilder och text. Notera: Skriv inte din egen text eller byt bild på blocket ännu, det blir enklare att göra det lite senare.
  • Välj även att lägga in 1-2 block till från någon av de andra kategorierna förslagsvis från bild och text.
3
  • Klicka på flyttamarkören i blockets nedre högra hörn för att dra blocken uppåt eller nedåt i den ordning du vill att de ska ligga. (bild 3)


4. Designinställningar av blocken
Varje block har sin egen uppsättning av inställningar. Klicka på plusknappen längst ned till höger på blocket så öppnas designinställningarna.
Här kan man sätta egen design såsom bakgrundsfärg, ändra typsnitt som bara syns här, ändra utseende på knapp mm.
Hovra och klicka på chevronen längst ned till höger på varje block för mer information. Är du utvecklare och vill koda en variant på blocket får du här namnet och en snabbväg till Firecode.

Frikoppla block

Har du ändrat i ett blocks egna designinställningar frikopplas blocket och följer inte längre inställningarna i "utseende". (Det går att klicka återställ, så återgår blocket till att följa de övergripande designinställningarna). Utseende och hur du lägger in typsnitt och färger som ändras på hela hemsidan beskrivs i steg 2.