2. Sätt hemsidans tonalitet med typsnitt och färger

Ställ hemsidans färger och typsnitt på ett enda ställe. Alla block som du har lagt in eller kommer att lägga in får sedan dessa inställningar automatiskt*

1. Klicka på "utseende"i mitten av Snowfire-baren i toppen av sidan.


2. Under fliken allmänt kan du justera hemsidans namn. Här lägger du även in företagets logotype och faviconer.


3. Under fliken färger och typsnitt så välj primärfärg (Ofta ditt varumärkes igenkänningsfärg) Primärfärgen visas på knappar, vissa ikoner osv). Välj även textfärg på knapp, färg vid hover, och om bakgrundsfärgen ska vara en annan en vit.


4. I Typsnittsöversikten för du en snabb överblick över alla dina texter; rubriker, ingress, brödtext, minitext och hur de ser ut i förhållande till varandra. Välj färg. Ser det bra ut här, kommer det att se bra ut på alla dina sidor.


5. Välj typsnitt genom att klicka på typsnittet för
t ex Rubrik 1. Skriv in det typsnitt du söker efter så väljs typsnittet automatiskt i väljaren. Klicka och välj. (Vi använder Google fonts med över 1000 typsnitt och är du osäker på utseende och vilket typsnitt du vill välja så se översikten här: https://fonts.google.com/.)


6. Det går även att ställa in färg, storlek, kerning (ljusinläppet mellan bokstäverna) och radavstånd för varje enskilt textfält.


7. Klicka på fliken "sidhuvud och sidfot". Välj mellan olika utseenden på sidhuvud och sidfot och ställ in dina färger.


Tips. Välj med ett reglage att ställa in opaciteten på bakgrunden på menyn så att sidan bakom anas. Det kan i vissa lägen bli läckert. 


* Har du ändrat i ett blocks egna designinställningar frikopplas blocket och följer inte längre inställningarna i "utseende". (Det går att klicka återställ, så återgår blocket till att följa de övergripande designinställningarna).